Don´t try this at home - a Tribute to Michael Brecker

Stallen , Teatergata 2, 3187 Horten

Michael Brecker var én av de mest innflytelsesrike musikere av sin generasjon uavhengig av sjanger og instrument. Han var av mange ansett som den viktigste saksofonisten siden John Coltrane. Trass sin unge alder ved sin død (57), etterlot Brecker seg en enorm musikalsk arv som spenner fra et jazzrock/fusion repertoir til små jazzcombo via gjestesolist på utallige innspillinger med «alle» de store amerikanske artister. Ingen nevnt. Ingen glemt. Det er simpelthen umulig å være musikkinteressert i dag uten å være direkte berørt av Brecker’s saksofonspill eller noen av de over 900 studioinnspillingene han medvirket på. Dette er en hyllestkonsert til musikeren, saksofonisten og komponisten Michael Brecker slik vi kjenner han fra hans soloalbum. Med denne konserten tar Petter Wettre, Hans Mathisen, Jørn Øien, Daniel Franck og Hermund Nygård oss med på en ekspedisjon i Michael Brecker’s rikholdige musikalske univers og hyller en musiker som har betydd så mye for så mange. Petter Wettre – tenorsaksofon Jørn Øien – piano & keys Hans Mathisen – gitar Daniel Franck – bass Hermund Nygård – trommer Dørene åpner kl. 19:00

Eftablues med Daryl McDade

Stallen , Teatergata 2, 3187 Horten

Billetter kjøpes i døra samme dag. Vi serverer en stor og variert meny både før og under konserten.

Daryl ble født i Memphis Tennessee og vokste opp i Chicago, Illinois hvor han i en ung alder vandret i “bluesgatene” med sin stemme og gitar. Han fullførte sin høyskoleutdannelse og jobbet som en reklameartist for avisen “Chicago Tribune” i noen år. Det pågikk også flere ting musikalsk, hvor han blant annet koret for Tina Turner når hun gjorde sitt “comeback”, møtte og spilte med Muddy Waters, Robert Cray og Eddy C. Campbell, for å nevne noen. Dette fikk ham til å avslutte sin karriere som reklameartist, og dedikere sitt liv til å synge og spille Soul & Funky Blues på heltid.

Han bosatte seg i Norge for mange år siden av familieårsaker. Da han ankom, hadde han bragt med seg sin koffert proppet med musikalsk erfaring og med en stemme ingen kunne ignorere. Etter to år med utøving i Skandinavia med sin gitar, fikk han anledning som vokalist til å bringe nytt liv til bandet “Chicago Blues Meeting”, som oppstod noen år tidligere i det legendariske “Chess Studio” i Chicago.

Daryl og dette bandet turnerte gjennom Skandinavia i 1991-1993, og imponerte dypt headlinerne de delte fortjeneste med, som Earl King, Etta Jame’s Band og Albert Collins & The Icebreakers. Av personlige årsaker tok Daryl noen år fri fra turnering, men benyttet seg fremdeles av nettene til å skape nye låter, med ønske om å bringe Bluesen til et nytt Millenium med oppdaterte funky groover, og ikke minst tekster som de nyere generasjoner oså kunne relatere seg til. På denne måten gjennomførte han sin suksessfulle comeback, og ved å samarbeide med store amerikanske og norske musikere, turnerte han atter en gang konserthallene og bluesfestivalene i Europa med sitt repertoire. En av hans første låter “It’s Hard Out There” var inspirert av hans egne erfaringer, og utgitt sammen med noen få andre av hans komposisjoner i 1997 som solgte over 50 000 kopier. Bluesmagasinet “Jefferson” gav ham veldig god kritikk og forventer å høre mye mer fra ham i fremtiden.

I 1998 møtte Daryl den legendariske Paul Weeden Sr., og sammen skapte de ett nytt og spennende musikalsk forhold. Idag er Daryl mer opptatt enn noen sinne med det han elsker mest; Synging og spilling for fulle hus i Europa, mens han konstant forbedrer sine ferdigheter og komponerer nye låter.

Christian Ihle Hadland

Stallen , Teatergata 2, 3187 Horten

Vi åpner dørene kl 18.00 og serverer en flott konsertmeny fram til konsertstart 19.30.

Christian Ihle Hadland tilhører det europeiske tetsjiktet av pianister. Hans elegante spill og egenartede anslag har ledet ham til noen av verdens mest prestisjetunge scener. Vakker klavermusikk av Edvard Grieg og Ludwig van Beethoven.

Torun Eriksen

Stallen , Teatergata 2, 3187 Horten

Vi åpner dørene kl 19.00 og serverer nydelig mat fram til konserten starter kl 21.00.

Luxury and Waste

Torun Eriksen er klar med ”Luxury and Waste” på Jazzland Recordings, to år etter kritikerroste «Grand White Silk». På sitt sjette soloalbum sitter hun igjen i produsentstolen med makker og bassist Kjetil Dalland (Mari Boine, Anneli Drecker, Bertine Zetlitz, Kurt Nilsen, Lene Marlin, Maria Mena, Nordic Namgar og Vamp), men der forrige plate flørtet med det storslåtte, får vi nå musikk i et kompromissløst nedstrippet lydbilde. Her er det melodi og tekst som leder an gjennom svale, svevende stemninger og drivende, duvende partier. Åtte nyskrevne sanger, samt en av hennes eldste i 2018- versjon, bæres kun av stemme, bass og innslag av tangenter. Nok en gang på kryss og tvers av sjangre; Jazz, pop, og soul, vise, blues, og gospel, det dukker opp alt sammen i stadig uventede kombinasjoner. – «Jeg elsker at musikk kan være sprengfull av referanser og likevel sin helt egne blanding, og håper denne plata er blitt sånn. Å lage «Luxury and Waste» har vært å jakte på kjernen i låtene. Vi har skrellet alt ned til beinet for å jobbe med det rå og upolerte og vi har prøvd å ta med dette helt spesielle lyset som egentlig bare skisser har, over i de ferdige versjonene». Eriksens tekster forteller historier om å finne seg til rette i verden, og om å stå på begge sider i dragkampene mellom medmenneskelighet og egoisme, styrke og svakhet, og rett og galt. Det er betraktninger fra utsiden og innsiden om å leve, alene og sammen, og om hvordan vi bruker den tiden vi er tildelt. Albumet er spilt inn duo, og uten pålegg. – «Vi gikk i studio med få føringer på produksjonen, men var enige om at det nok trengtes mer enn bare oss to. Etter hver låt virket det likevel helt feil og alt for mye å skulle legge til noe. Så vi lot være. Med få elementer blir alt tydeligere. Det er skummelt og fint på samme tid.» Eriksens møte med Kjetil Dalland ble starten på det som i mer enn 20 år har dannet grunnlaget for hennes musikalske katalog. Nå er tiden inn for å løfte fram og utforske dette genuine samarbeidet. Bli med når Torun med «Luxury and Waste» inviterer oss tettere på enn noen gang. Albumet slippes 7.september 2018. Medvirkende: Kjetil Dalland - bass og gitarer David Solheim - lyddesign

Ulf og Eric Wakenius - Helle Brunvoll, Magne Arnesen, Sverre lunde - Dobbelt konsert

Stallen , Teatergata 2, 3187 Horten

Vi åpner dørene kl 18.00 og serverer konsertmeny fram til konserten starter.

Touch the hand of love Et musikalsk epos med utgangspunkt i repertoaret til Blossom Dearie. Blossom Dearie var pianist, vokalist og komponist og har vært en stor inspirasjonskilde for Helle, ikke minst p.g.a. sin helt spesielle formidlingsevne og valg av låter. Sverre Lunde, som har frontet norsk jazz internasjonalt i regi av utenriksdepartementet i flere år, vil innlede konserten med et foredrag om Blossom Dearie. Dette blir en utpreget kammerkonsert i stille tempo.

Helle Brunvoll – vokal

Magne Arnesen – piano

Sverre Lunde – innledning

Ulf og Eric Wakenius - Far og sønn Det siste nye blant gitar duoer! Gitarister på høyeste nivå! Turnerer nå med den høyt anerkjente CD-en: Father And Son (ACT)!

Presse: Fem stjerner fra Jazzpressen: American Guitar Technique Magazine, Nouvelle Vague, InMusic (DE), "Album of the week!" – NDR, Rondo "Un album Magique”

Ulf Wakenius. Har spilt 10 år med Oscar Peterson. Har arbeidet med Pat Metheny, Herbie Hancock Mike Brecker Ray Brown, Michel Legrand, Youn Sun Nah ao.

Eric Wakenius En ny av gitarist rase med unik spillestil.

Han bringer sin svært personlige vokal til duoen. Han spiller gitaren som han var født med den i hånden - John McLaughlin - Eric er utrolig - John Scofield - Svensk gitargeni – Downbeat - Jeg elsker det du gjør! - Mike Stern