Efta-Blues med Maldito Blues Union Bandet 2018

Stallen , Teatergata 2, 3187 Horten

Billetter selges i døra samme dag. Det serveres en heftig konsertmeny både før og under konserten!

Maldito er et norsk bluesrockband fra Trøndelag. Bandet ble dannet i England våren 2015 av Vegard Trenmo Ring og Bendik Brevik, ved Paul McCartneys Liverpool Institute for Performing Arts. Bandet ble stiftet med inspirasjon fra den skittene bluesen fra 1940–50-tallet i tillegg til en mer moderne bluessound fra artister som Rivals Sons og Black Keys. Etter ¬ere konserter i England bestemte bandet seg for å slippe sin debutsingel «Waiting for You». Låten ga medfart for bandets populæritet i Liverpool, og ble spilt på lokalradio-stasjoner som Wirral Radio & BBC Introducing. Etter å ha opparbeidet et solid liveutrykk, meldte den tyske turnémanageren, Elli Manon, sin interesse og bare etter noen få månder var Malditos første Tysklandsturné planlagt. I forkant av turnéen i Tyskland, slapp Maldito sin andre singel «I’m Yours Tonight». Denne låta var et standpunkt for bandets skittene sound og utrykk. Singelslippet ga enda ¬ ere avspillinger på radiostasjoner i England og Norge. Økt popularitet ga Maldito intog på det norske publikumet, etter å ha satset på det Britiske og Tyske markedet. I Mai, 2017, dro Maldito på en 11 dagers lang turné i Tyskland der de opplevde fullsatte konserter i byer som Müchen, Übersee, Oberaudorf. Det tyske publikumet applauderte Malditos liveuttrykk og låter, noe som resulterte i en vellykket turné der bandet ble utsolgt for e ekter og de dro hjem med en ny tilhengerbase i Tyskland. Bandet går en spennende framtid i møte som vinnere av Union Blues Cup 2018, men mye konsertvirksomhet i inn- og utland de neste årene.

Kabaret

Stallen, Teatergata 2, Horten

STALLEN GALLERI & CAFÉ FREDAG 8. NOVEMBER 2019 KL 19.30 Kabaret Sanger av Kurt Weill, Hanns Eisler og William Bolcom Sanger over et piano Den amerikanske komponisten William Bolcom og tekstforfatteren Arnold Weinstein beskrev kabaretsang som "en flyktig form for teater-poesi-lied-pop-vertshus-bønn".

Fra 1978 til 1996 skrev de en rekke "Cabaret Songs". Musikken er forankret i den klassiske tradisjonen, men med inspirasjon fra gammel vaudeville, kabaret og musikal. Tekstene skildrer små og nære hverdagsøyeblikk, scener fra pianobaren en sen nattetime og den mislykkede festen.

Vi møter mystiske Black Max, onkel Murray og transvestitten George. Det synges om engler, helgener og fugler, om å vente, og om å være den hotteste dama i byen. Bolcom og Weinsteins sanger rommer et vell av musikalske uttrykk og skjebner.

Etter pause hører vi kjente kabaretsanger av Kurt Weill og Hanns Eisler, både fra mellomkrigstidens Tyskland og etter at de flyktet til USA.

Program William Bolcom (1938-): Fra Cabaret Songs, volum 1-4 (1978-1996)

 • Over the Piano
 • Song of Black Max
 • Miracle Song
 • Blue
 • Amor
 • He Tipped the Waiter
 • The Total Stranger in the Garden
 • Satisfaction
 • Toothbrush Time
 • Angels Are the Highest From of Virtue
 • George

Pause

Hanns Eisler (1898-1962)

 • Lied eines Freudenmädchens
 • An den kleinen Radioapparat
 • Ballade von Marie Sanders
 • Und ich werde nicht mehr sehen
 • Vom Sprengen des Gartens

Kurt Weill (1900-1950)

 • Ballade von der sexuellen Hörigkeit
 • Surabaya-Johnny
 • J'attends un navire
 • The Saga of Jenny
 • Lost in the Stars

Medvirkende - Ingrid Stige, mezzosopran - Mirjam Kringen, klaver

Duoen har lenge interessert seg for kabaret-og teaterinspirert musikk og sanger av 1900-tallskomponister som Kurt Weill, Hanns Eisler, Dominick Argento og William Bolcom. De har spilt sammen en årrekke både som duo og i større konstellasjoner for Bymuseene i Oslo, Festspillene i Nesbyen og Den kulturelle spaserstokken.

Tid og sted Stallen Galleri & CaféKonserten spilles kl 19.30 fredag 8. november 2019 i Stallen Galleri & Café i Teatergata 2 i Horten. Konserten er beregnet å vare i nesten halvannen time inkludert pause. Dørene åpnes kl 18.00 og det serveres en utsøkt konsertmeny fram til konserten starter.

Billetter Billetter kr 250 på Ticketco eller ved inngangen så lenge det er billetter igjen.

Karin Krogh

Stallen, Teatergata 2, 3181 Horten

En av Norges fremste jazzsangere med stor internasjonal anseelse, en skolert artist med fremragende tonekontroll og musikkforståelse, med et repertoar som favner vidt fra blues og amerikanske "standards" til elektronisk bearbeidet vokalkunst.

Karin Krog begynte å synge jazz i tenårene, vakte berettiget oppsikt under jam-sessions i Oslo 1955, ble engasjert av Kjell Karlsen (1955-56) og hadde sin radiodebut i mars 1956. Året etter ble hun engasjert på restaurant Humlen, der hun spilte sammen med bl.a. Mikkel Flagstad og Einar Iversen, deltok på konserter med deres grupper på slutten av 50-tallet og oppnådde førsteplass ved Verdensrevyens favorittavstemning i 1959.

Ved den første Molde-festivalen i 1961 sang hun med Kjell Karlsens kvartett, hadde egne grupper fra 1962, samtidig som hun sang med Frode Thingnæs' kvintett, Egil Kapstads trio (1962-64) og studerte med Anne Brown (1962-69). Karin Krog hadde sin platedebut på LP'en Metropol Jazz 1963, spilte inn et par single-plater og gjorde, som første jazzmusiker i Norge, sin egen LP (By Myself) i 1964, hadde samme året gjestespill på Gyllene Cirkeln i Stockholm og deltok på festivalene i Antibes og Kongsberg - og var fra da etablert som yrkesmusiker.

I 1965 mottok hun norsk jazzlivs høyeste utmerkelse, Buddy-prisen, det året da hele det norske jazzklubbmiljøet brøt sammen. Karin Krog og hennes venner tok saken i egne hender og dannet Norsk Jazzforum, der hun ble den første leder (1965-66).

Hun fortsatte med kvartetter og kvintetter i eget navn, sang også med Egil Kapstads grupper, spilte inn singler med rhythm&blues-bandet "Public Enemies", spilte inn sin andre LP 1966 (med bl.a. Jan Garbarek) og innledet for alvor sin lange rekke av utenlandsengasjementer, bl.a. i Warszawa og Praha 1966, Tyskland og Belgia 1967, i USA samme år for plateinnspillinger med Don Ellis' storband, gjorde også konserter med Clare Fischer, nådde til topps i Down Beat's kritikeravstemning i klassen "artists deserving of wider recognition" 1967, og deltok på jazzfestivalen i Montreux 1968.

Hjemme i Norge fortsatte hun å spille inn egne LP-album, studerte sang med Ivo Knecevic (1969-72) og mottok Statens reise- og studiestipend 1970, noe som den gang var ytterst sjeldent for en norsk jazzmusiker.

I disse årene hadde hun en rekke engasjementer på europeiske frijazzfestivaler, og hun hadde en høy stjerne i Japan, hvor albumet Some other spring (med Dexter Gordon, 1970) ble kåret til "årets plate". Hun fortsatte å spille inn egne plater, med sidemusikere som bl.a. Arild Andersen, Bjarne Nerem, Egil Kapstad, Jon Christensen, Palle Mikkelborgs orkester i København (1974) og Steve Kuhn (1974).

Hun oppholdt seg i perioder i USA 1970 og 71, hadde Statens arbeidsstipend 1971-74, gjorde konserter med den britiske komponisten og pianisten Richard Rodney Bennett 1973; ble kåret til "Årets Spellemann" 1974 og "Årets kvinnelige vokalist" av European Jazz Federation i 1975.

Store deler av 70-tallet hadde hun faste band med norske musikere, men siden midten av 70-tallet har hun ofte arbeidet i mindre formater, først og fremst i duo med John Surman, der hun har videreutviklet bruken av elektroniske vokalteknikker, dokumentert på flere plater, hvorav den foreløpig siste, Bluesand (1999), innbrakte enda en Spellemannpris. I det lille format spilte hun også inn med Bengt Hallberg (2 duoplater 1977-82), Red Mitchell (1977), Nils Lindberg (1980), trio med Warne Marsh og Red Mitchell (I remember you, 1980), duo med Dave Frishberg (1994 og 97), foruten at hun midt på 80-tallet hadde flere festivaljobber med trioen Krog/Surman/Hallberg.

I større, og mer vanlig, format gjorde hun flere album i eget navn, som Hi Fly med Archie Shepp (1976, årets plate i Japan), As you are med svenske og danske musikere (1976) og Something borrowed, something new med Kenny Drew trio (1989). Hun fortsatte med engasjementer over det meste av verden, bl.a. i Australia (1985), Japan (1988), Ungarn (1989), Russland (1990), Djakarta (1992), Bulgaria (1994), Kina (1995), gav konsert i Thomaskirche (Bach's kirke) i Leipzig (2000), deltok på jazzfestivalen i Berlin (2001) og Jazz Yatra i India (2002).

I 2002 utga Krog en duo CD med gitaristen Jakob Young "Where Flamingos FLy" på Grappa Records, samt en compilation "Raindrops, Raindrops" og en remix med Matthew Herbert på plateselskapet Crippled Dick Hot Wax. Videre har hun spillt inn "Karins Kerma" med Bobby Hughes Combination.

Krogs seneste utgivelse er "Where you at"" med Steve Kuhn trio, innspillt i New York, og utgitt på Enja Records i 2003.

Foruten ovennevnte priser og hedersbevisninger, har Karin Krog mottatt Oslo kommunes kunstnerpris (1981), Gammleng-prisen (1983), samt flere stipendier. I 1987 startet hun sitt eget plateselskap, Meantime Records, først og fremst laget for egne gjenutgivelser på CD, men også for nyproduksjoner. I 1994 fikk hun som første norske artist utgi plate på amerikanske Verve, et jubileumsalbum med kutt fra de siste 30 års plateproduksjon - og den passende tittelen Jubilee.

Den dyktige vokalkunstneren har også markert seg utenfor jazzgenren, bl.a. ved en CD med sanger av Margrethe Munthe, Det var en gang... (1994), og en med musikk skrevet av Karin Krogs oldefar, Anders Heyerdahl, Huskonsert i Aurskog (1995).

"Where you at" med Steve Kuhn trio,ble nominert til Spellemannspris i 2003. Dette året gjorde Krog konserter i Tjekkia, Slovakia,Polen og Japan.

I 2004 turnerte hun i India, Israel og gjestet Kongsberg Jazzfestival og Lillehammer ‘s Dølajazz

I 2005 gjorde Krog en innspilling med Bergen Big Band og John Surman. Platen «Seagull» fikk god mottagelse i pressen, bl.a. en sekser i Aftenposten og god omtale i The Guardian og the Irish Times New York writer Marc Medwin in 'All- AboutJazz,' ......'.Approaching 70, Krog is as energetic and as thoughtful as ever;....... this new disc sports many fine arrangements, some commited playing and a lot of fun, The Bergen Big Band is full of life, with many fine soloists......' Samarbeidet med BBB ledet til flere konserter bl.a Voss Jazzfestival og Sildajazz. Krog hadde og konserter i Kroatia,London,Hamburg og Umeå jazzfestival. og gjorde en Svensk-Norsk turne med sin gruppe «The Meantimes», deltok på Tore Johansens CD «Like That» og utgav en compilation»Sweet Talker» på Grappa records, hvor mye av materiale er fra backcatalogen Meantime records.

Dørene åpner kl. 19:00 (Konsertstart 21.00)

Efta-blues med Marianne Eide/Shake

Stallen, Teatergata 2, 3182 Horten

Shake som er Marianne Eide, Einar Frøysa og Andreas Barth spiller med driv og sjarm kjente og mindre kjente låter og gir sitt publikum litt sommer uansett årstid.

Det ryktes at de også har en rykende fersk låt eller to å fremføre som de samsnekret i snikkarbua til Einar. De gleder seg til å være i det blå hjørnet og rister nok av seg en gladblues eller to i farta.

Beethoven, Brahms og Debussy

Stallen, Teatergata 2, Horten

STALLEN GALLERI & CAFÉ FREDAG 6. DESEMBER 2019 KL 19.30 Beethoven, Brahms og Debussy Encore klavertrio Vakker, romantisk kammermusikk skrevet av bare 20 år gamle komponister over et spenn på 85 år. Noen av verkene har senere blitt revidert i egne opus av komponistene selv, men i disse originalversjonene finnes en ånd av unge, sterke og rastløse sinn.

Encore klavertrioEncore klavertrio har deltatt i en rekke festivaler og mesterklasser, som European Chamber Music Academy i Wien, hvor de samarbeidet med Johannes Meissl, Minna Pensola og Hatto Beyerle.

Trioen har nylig spilt i Operaen i Oslo og under Grieg i Bergen-festivalen. Musikerne er også engasjert i Oslofilharmonien, Kringkastingorkesteret, Operaen i Oslo, i tillegg til solistoppdrag. Erik Haug Stømner var i 2018 solist i Brahms' første klaverkonsert med Kringkastingorkesteret. Patrycja Blaszak og Marek Bienkunski var solister i Brahms' dobbeltkonsert med hele tre forskjellige orkestre i både Norge og Polen.

Program Ludwig van Beethoven (1770-1827): Klavertrio i c-moll, opus 1, nr 3 (1793-95)

 1. Allegro con brio
 2. Andante cantabile con 5 variazioni
 3. Minuet. Quasi Allegro - Trio
 4. Finale. Prestissimo

Pause

Johannes Brahms (1833-1897): Klavertrio nr 1 i H-dur, opus 8 (1853-54)

 1. Allegro con moto
 2. Scherzo. Allegro molto
 3. Adagio non troppo
 4. Finale. Allegro molto agitato

Pause

Claude Debussy (1862-1918): Klavertrio i G-dur, L5 (1880)

 1. Andantino con moto allegro
 2. Scherzo. Intermezzo. Moderato con allegro
 3. Andante espressivo
 4. Finale. Appassionato

Encore klavertrio - Patrycja Blaszak, fiolin - Marek Bienkunski, cello - Eirik Haug Stømner, klaver

Tid og sted Stallen Galleri & CaféKonserten spilles kl 19.30 fredag 6. desember 2019 i Stallen Galleri & Café i Teatergata 2 i Horten. Konserten er beregnet å vare i omtrent to timer inkludert to pauser. Dørene åpnes kl 18.00 og det serveres en utsøkt konsertmeny fram til konserten starter.

Billetter Billetter kr 250 på Ticketco eller ved inngangen så lenge det er billetter igjen.